Ben je op zoek naar een nieuwe mantelzorgwoning? Kijk dan eens naar een mantelzorgunit. Deze is kant-en-klaar geleverd. Je kunt deze dus direct betrekken. Daarnaast is een mantelzorgunit erg betaalbaar en beschikt hij over alle gemakken. Je kan deze dicht bij huis zetten, zodat de mantelzorg dichtbij is. Een mantelzorgunit is de perfecte oplossing voor mantelzorgers die op zoek zijn naar een betaalbare en gemakkelijke mantelzorgwoning.

Wat is een mantelzorgunit?

Een mantelzorgunit is een kleine woning die speciaal ontworpen is voor mensen die mantelzorg nodig hebben. Het is een kleine, compacte woning waarin je kan wonen als je zorgbehoevend bent of als mantelzorger zelf. Een mantelzorgunit is het optimale alternatief voor een verzorgingstehuis.

Een mantelzorgunit is een bestaand bouwwerk en wordt dus compleet met inrichting afgeleverd. De mantelzorgunit is dan ook voorzien van alle gemakken die je nodig hebt. Zo is er een aparte slaapkamer, keuken en badkamer.

Waarom een mantelzorgunit?

Als mantelzorger is het belangrijk dat je voldoende rust krijgt en je een eigen omgeving hebt. Een mantelzorgunit geeft de mogelijkheid om even alleen te zijn en mantelzorg en privé gescheiden te houden.

Een mantelzorgunit biedt de mogelijkheid om;

 • De zorgbehoevende of mantelzorger in een vertrouwde omgeving te laten wonen;
 • Privé en zorg gescheiden te houden;
 • Rust te nemen en even alleen te zijn;
 • 24 uur per dag hulp te bieden.

Kortom, een mantelzorgunit is een perfecte oplossing als er mantelzorg nodig is. Je kan deze direct betrekken en bent voorzien van alle gemakken.

Prijsopgave aanvragen

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u gewoon eens met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Wij adviseren u graag. Als u het formulier zo volledig mogelijk invult, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze voorraad mantelzorgunits

Onze mantelzorgunits modellen

Vanaf
€ 78.380

Eco lodge modellen

Binnen ons Eco lodge assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
MEER INFORMATIE
Vanaf
€ 89.990,-

Maximo modellen

Binnen ons Maximo assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
MEER INFORMATIE
Vanaf
€ 62.160

Milagro modellen

Binnen ons Milagro assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
MEER INFORMATIE
Vanaf
€ 88.900

Marisol modellen

Binnen ons Marisol assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
MEER INFORMATIE
Vanaf
€ 82.570

Madina modellen

Binnen ons Madina assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
MEER INFORMATIE
Vanaf
€ 81.950

Modesta modellen

Binnen ons Modesta assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
MEER INFORMATIE
Vanaf
€ 38.500

Zorgwoningen

Binnen ons zorgwoningen assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
MEER INFORMATIE
Vanaf
€ 69.990

Qube modellen

Binnen ons Qube assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
MEER INFORMATIE

De voordelen van een mantelzorgunit

 • Kant-en-klaar geleverd;
 • Compact en betaalbaar;
 • Kwalitatieve materialen en constructie;
 • Geschikt voor zowel mantelzorgers als mantelzorg behoevenden;
 • Inclusief moderne en praktische inrichting;
 • Voorzien van alle gemakken. Goed geïsoleerd, zowel wat geluid als warmte betreft;
 • Aangepast aan de persoonlijke wensen en behoeften van de bewoner(s);
 • Ingedeeld en vormgegeven naar jouw voorkeur, met hulp van onze adviseurs.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!

Een mantelzorgunit op maat maken of een voorraadmodel?

Wanneer je niet kan wachten of snel wilt handelen, kan je kiezen voor een voorraadmodel mantelzorgunit. Wij hebben mantelzorgunit modellen op voorraad, welke snel geleverd kunnen worden. Echter is het ook mogelijk om een mantelzorgunit op maat te laten maken. In overleg met onze adviseurs kies je de juiste mantelzorgunit die het beste bij jouw wensen past.

Prijsopgave aanvragen

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u gewoon eens met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Wij adviseren u graag. Als u het formulier zo volledig mogelijk invult, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Mantelzorg is zorg die iemand geeft aan een hulpbehoevende uit zijn sociale omgeving. Bijvoorbeeld een chronisch zieke vriend, een oudere die niet alles meer zelf kan, of een gehandicapt kind. Mantelzorg wordt onbetaald en niet beroepsmatig verricht door een familielid of kennis van de zorgbehoevende. Denk hierbij aan boodschappen doen, hulp met persoonlijke verzorging of schoonmaakwerk. Maar vaak gaat het ook om aandacht, een kop koffie en een gesprek, laten merken dat je er bent voor iemand. De zorg ligt dus meestal in het verlengde van de sociale relatie tussen de verzorger en de degene die de zorg ontvangt. Mantelzorgers helpen degene die de zorg ontvangt omdat ze om hem of haar geven.

Een mantelzorgwoning mag in principe vergunningsvrij op uw eigen terrein worden geplaatst. Maar er gelden wel algemene voorwaarden voor de plaatsing en het formaat van de woning. Er kunnen soms voor een bepaalde locatie vanuit de gemeente beperkingen gelden voor vergunningsvrij bouwen, informeer dus altijd bij uw gemeente wat uw mogelijkheden zijn.

Voor een mantelzorgwoning gelden dezelfde regels als voor andere zogenaamde “bijbehorende bouwwerken”. Het formaat van de woning is afhankelijk van de grootte van uw tuin of erf. De woning mag in ieder geval niet groter wezen dan 100m2, en niet hoger dan uw eigen huis. Wilt u een advies op maat over de grootte van een mantelzorgwoning? Onze adviseurs geven u graag advies, zonder verplichtingen.

Een mantelzorgwoning is een gewild object, en behoudt door zijn solide constructie lang zijn marktwaarde. Zeker de “enkele” modellen zijn eenvoudig door te verkopen aan een nieuwe eigenaar. D&G mantelzorgwoningen kan u ondersteunen bij de doorverkoop of verhuur van uw woning.

Tekening VS realisatie

Mantelzorgwoning tekeningMantelzorgwoning bouwen

(sleep de pijltjes om de afbeelding te bekijken)