Mantelzorgwoning of seniorenwoning

De uitkomst voor ouderen
en mantelzorgers

Onze voorraadmodellen

  Onze mantelzorgwoning modellen

  bouwbesluit
  Vanaf
  € 78.380

  Eco lodge modellen

  Binnen ons Eco lodge assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
  MEER INFORMATIE
  bouwbesluit
  Vanaf
  € 89.990,-

  Maximo modellen

  Binnen ons Maximo assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
  MEER INFORMATIE
  bouwbesluit
  Vanaf
  € 62.160

  Milagro modellen

  Binnen ons Milagro assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
  MEER INFORMATIE
  bouwbesluit
  Vanaf
  € 88.900

  Marisol modellen

  Binnen ons Marisol assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
  MEER INFORMATIE
  bouwbesluit
  Vanaf
  € 82.570

  Madina modellen

  Binnen ons Madina assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
  MEER INFORMATIE
  bouwbesluit
  Vanaf
  € 81.950

  Modesta modellen

  Binnen ons Modesta assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
  MEER INFORMATIE
  bouwbesluit
  Vanaf
  € 38.500

  Zorgwoningen

  Binnen ons zorgwoningen assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
  MEER INFORMATIE
  bouwbesluit
  Vanaf
  € 69.990

  Qube modellen

  Binnen ons Qube assortiment maken we onderscheid in vier verschillende uitvoeringen, prijscategorieën en afmetingen. Allen met hun eigen specificaties.
  MEER INFORMATIE

  Vergunning nodig?

  Het is over het algemeen mogelijk om zonder vergunning een mantelzorgwoning te plaatsen. Maar er gelden wel algemene voorwaarden vanuit de overheid. Er kunnen soms voor een bepaalde locatie vanuit de gemeente beperkingen gelden voor vergunningsvrij bouwen. Ook gelden er regels voor de oppervlakte, hoogte en plaats van de woning. Informeer altijd bij jouw gemeente wat de mogelijkheden voor je zijn.

  Wil je een mantelzorgwoning in jouw tuin of op jouw erf laten plaatsen? Wij kunnen je hierover advies geven. Neem zonder verplichtingen contact met ons op, en wij vertellen je over de mogelijkheden.

  Voordelen van een eigen mantelzorgwoning plaatsen

  Bij ons vindt je verschillende mantelzorgwoningen in diverse prijsklassen. Al onze woningen zijn:

  • Van kwalitatief hoogwaardige materialen en constructie;
  • Uitzonderlijk goed geïsoleerd wat geluid en warmte betreft;
  • Voorzien van een moderne en praktische indeling;
  • Aangepast aan de persoonlijke wensen en behoeften van de bewoner(s);
  • Ingedeeld en vormgegeven naar jouw voorkeur, met hulp van onze adviseurs.

  D&G mantelzorgwoningen, specialist in chaletbouw

  Veelgestelde vragen

  Mantelzorg is zorg die iemand geeft aan een hulpbehoevende uit zijn sociale omgeving. Bijvoorbeeld een chronisch zieke vriend, een oudere die niet alles meer zelf kan, of een gehandicapt kind. Mantelzorg wordt onbetaald en niet beroepsmatig verricht door een familielid of kennis van de zorgbehoevende. Denk hierbij aan boodschappen doen, hulp met persoonlijke verzorging of schoonmaakwerk. Maar vaak gaat het ook om aandacht, een kop koffie en een gesprek, laten merken dat je er bent voor iemand. De zorg ligt dus meestal in het verlengde van de sociale relatie tussen de verzorger en de degene die de zorg ontvangt. Mantelzorgers helpen degene die de zorg ontvangt omdat ze om hem of haar geven.

  Een mantelzorgwoning mag in principe vergunningsvrij op jouw eigen terrein worden geplaatst. Maar er gelden wel algemene voorwaarden voor de plaatsing en het formaat van de woning. Er kunnen soms voor een bepaalde locatie vanuit de gemeente beperkingen gelden voor vergunningsvrij bouwen, informeer dus altijd bij de gemeente wat de mogelijkheden zijn.

  Voor een mantelzorgwoning gelden dezelfde regels als voor andere zogenaamde “bijbehorende bouwwerken”. Het formaat van de woning is afhankelijk van de grootte van jouw tuin of erf. De woning mag in ieder geval niet groter wezen dan 100m2, en niet hoger dan jouw eigen huis. Wil je een advies op maat over de grootte van een mantelzorgwoning? Onze adviseurs geven je graag advies, zonder verplichtingen.

  Een mantelzorgwoning is een gewild object, en behoudt door zijn solide constructie lang zijn marktwaarde. Zeker de “enkele” modellen zijn eenvoudig door te verkopen aan een nieuwe eigenaar. D&G mantelzorgwoningen kan je ondersteunen bij de doorverkoop of verhuur van jouw woning.

  Tekening VS realisatie

  Mantelzorgwoning tekeningMantelzorgwoning bouwen

  (sleep de pijltjes om de afbeelding te bekijken)

  Onze eigen fabriek

  In onze fabriekshal van 2600m2 in Veenendaal maken wij elke mantelzorgwoning zelf op maat. We hebben volledige controle over elk aspect van het product, van kale planken tot opgeleverd chalet. De chalets zijn uitstekend geïsoleerd en voorzien van HR++ glas – zuinig en goed voor het milieu. In onze fabriek maken wij ook schuren, tuinhuisjes, vlonders en veranda’s.

  Kom gerust eens kijken

  Mantelzorgwoningen
  mantelzorgwoning

  Impressie D&G kwaliteit