Mantelzorgwoningen in je tuin: geen vergunning meer nodig

Ben je op zoek naar een oplossing om je bejaarde ouders dichtbij te hebben zodat je beter voor ze kunt zorgen? Goed nieuws! Minister Hugo de Jonge heeft een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd waardoor je straks geen vergunning meer nodig hebt voor een mantelzorgwoning in je tuin.

Dit voorstel maakt deel uit van het wetsvoorstel Versterking regie volkshuisvesting, dat tot doel heeft het voor het Rijk, provincies en gemeenten gemakkelijker te maken om aan te wijzen waar en voor wie nieuwe huizen worden gebouwd.

Bij D&G Mantelzorgwoningen zijn we verheugd over deze ontwikkeling en vertellen we je graag meer over wat dit voor jou betekent.

Vergunningsvrij wonen: een zegen voor mantelzorgers

Als een van de vijf miljoen Nederlanders die zorgen voor een ziek of hulpbehoevend familielid, begrijp je als geen ander de onschatbare waarde van nabijheid. De groeiende vraag naar mantelzorgwoningen weerspiegelt deze behoefte. Bij D&G Mantelzorgwoningen snappen we als geen ander de emotionele en praktische noodzaak om je ouders, of een hulpbehoevende, dichtbij te hebben. Daarom zijn we verheugd dat het kabinet stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat deze woningen zonder vergunning overal kunnen worden geplaatst. Het vrijstellen van vergunningen biedt families de kans om op een effectieve en zorgzame manier te voorzien in de behoeften van hun geliefden, terwijl ze toch de privacy en autonomie behouden die ze verdienen.

Een antwoord op vergrijzing

Met de vergrijzing die ons land doordringt en de toenemende vraag naar mantelzorgwoningen, groeit de urgentie om passende zorgoplossingen te bieden. Gelukkig erkent de overheid deze groeiende noodzaak en neemt zij concrete stappen om het voor mantelzorgers zoals jij gemakkelijker te maken.

Bij D&G Mantelzorgwoningen begrijpen we de complexiteit van deze uitdaging en staan we klaar om je volledig te ondersteunen bij het realiseren van een woonoplossing die aansluit bij jouw behoeften en die van je dierbaren. Onze toegewijde experts begeleiden je door het hele proces, van ontwerp tot realisatie, met als doel om een warme en comfortabele omgeving te creëren waarin liefdevolle zorg centraal staat.

Betaalbaarheid en toegankelijkheid

Bij D&G Mantelzorgwoningen begrijpen we dat betaalbaarheid cruciaal is. Het kabinet heeft plannen aangekondigd om tot 2030 maar liefst 981.000 nieuwe woningen te realiseren, waarvan twee derde betaalbaar moet zijn voor mensen met een gemiddeld inkomen. We begrijpen dat dit een uitdaging kan zijn, maar we zijn hier om je te helpen bij elke stap van het proces, van ontwerp tot realisatie.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar advies, technische ondersteuning of een kant-en-klare mantelzorgwoning, ons ervaren team staat klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw mantelzorgwoning. We begrijpen dat elke situatie uniek is en streven ernaar om een oplossing op maat te bieden die perfect aansluit bij jouw specifieke wensen en omstandigheden.

Aarzel niet en neem vandaag nog contact op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen. We kijken ernaar uit om samen met jou te werken aan een oplossing die echt het verschil maakt in het leven van jou en je familie.

Veelgestelde vragen over een vergunning voor een mantelzorgwoning

Heb ik nog steeds een vergunning nodig voor een mantelzorgwoning in mijn tuin?

Nee, dankzij het nieuwe wetsvoorstel van minister De Jonge is een vergunning niet langer vereist voor het plaatsen van een mantelzorgwoning in je tuin.

Wat zijn de voordelen van een mantelzorgwoning in mijn tuin?

Een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid om je ouders of dierbaren dichtbij te hebben, waardoor je beter voor ze kunt zorgen terwijl ze toch hun eigen privacy behouden.

Hoe kan D&G Mantelzorgwoningen mij helpen bij het realiseren van een mantelzorgwoning?

Bij D&G Mantelzorgwoningen hebben we jarenlange ervaring in het ontwerpen en plaatsen van mantelzorgwoningen. Ons team staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, van concept tot oplevering.

Bekijk onze nieuwe brochure!
Bekijk onze nieuwe brochure!

Download onze gratis brochure!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overlay Image

Download onze gratis brochure!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.